Entertainment Media en Gezondheid

Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseert op donderdagmiddag 10 juni 2021 haar 11e symposium. Dit keer is het thema “Entertainment media en gezondheid” en staat het symposium onder leiding van Monique Alblas en Gert-Jan de Bruijn.

Het volledige programma

Dit symposium zal online plaatsvinden via Zoom.

Handleiding voor het gebruik van Zoom

Voor deelname aan dit symposium is het nodig dat u de nieuwste versie van Zoom hebt geïnstalleerd. Zie: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362233-Upgrade-update-to-the-latest-version

We zijn verheugd alvast een aantal sprekers uit Nederland en Vlaanderen te kunnen aankondigen, die hun recente bevindingen aan ons zullen presenteren.

We hebben twee keynote lezingen op het programma: de eerste keynote zal gezamenlijk gegeven worden door prof. dr. Patti Valkenburg en dr. Ine Beyens (Universiteit van Amsterdam). Zij zullen een geavanceerde n=1 methode toelichten waarmee zij de relatie tussen sociale media en welzijn bij jongeren onderzoeken. De tweede keynote lezing zal worden gegeven door dr. Esther Rozendaal (Erasmus Universiteit Rotterdam). Zij zal met ons haar kennis delen over mediawijsheid, als strategie om ons te weren tegen de negatieve invloeden van mediagebruik op gezondheidsgedrag. Dr. Mariek van den Abeele (Universiteit Gent) zal een lezing geven over digitaal welzijn en de balans tussen online en offline tijd, en dr. Charlotte de Backer (Universiteit Antwerpen) spreekt over haar onderzoek naar de impact van mediaberichten over voeding op ons gedrag en identiteit. Tiffany van Stormbroek (De Kijkwijzer) zal ons vertellen over hun classificatiesysteem van mogelijk schadelijke media-inhoud, zoals de vertoning van drugs- en alcoholgebruik, en de effecten van die classificaties. Erwin Fisser (Soa Aids Nederland) deelt zijn ervaringen rondom de successen en de uitdagingen bij het inzetten van influencers in campagnes rondom seksuele gezondheid. Ook zal dagvoorzitter van het symposium, Monique Alblas (Universiteit van Amsterdam) de belangrijkste bevindingen van haar recentelijk afgeronde proefschrift presenteren, getiteld ‘Consuming media, consuming food? Reactivity to palatable food cues in television content’.

Deelname aan het symposium is gratis en de voertaal is Nederlands/Vlaams.

Je kunt je inschrijven voor dit symposium via deze link