Communicatie voor Geestelijke Gezondheid(szorg): Bevorderen van Inclusie en Diversiteit

Het symposium heeft inmiddels plaatsgevonden. De presentaties zijn te downloaden als Powerpoint. pptx files.

Presentaties 24 november 2023

Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseert haar najaarssymposium op vrijdag 24 november. Dit keer is het thema “Communicatie voor Geestelijke Gezondheid(szorg): Bevorderen van Inclusie en Diversiteit”. Het symposium wordt voorgezeten door Barbara Schouten en Gian Hernandez, en is een niet te missen evenement op het snijvlak van geestelijke gezondheid en culturele diversiteit, zowel in Nederland als wereldwijd.

Tijdens dit symposium worden de nieuwste bevindingen rond inclusie en diversiteit in de geestelijke gezondheidszorg gepresenteerd en bespreken we hoe we communicatiestrategieën en interventies kunnen gebruiken om de zorg voor kwetsbare groepen, zoals migranten en vluchtelingen, en hun toegang hiertoe, te verbeteren. Het evenement is bedoeld voor ervaren zorgprofessionals, wetenschappers en belanghebbenden. Ons belangrijkste doel is om professionals in de geestelijke gezondheidszorg te voorzien van de kennis en strategieën om effectieve zorg te verlenen aan mensen met verschillende culturele achtergronden. Door middel van inzichtelijke sessies willen we bruikbare strategieën belichten voor het verbeteren van culturele competentie in instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

Verder zijn we er trots op de bevindingen van “Mental Health 4 All” te kunnen laten zien, een project gefinancierd door de EU Commissie, geleid door de Universiteit van Amsterdam. Dit initiatief richt zich op de enorme barrières die taal- en cultuurverschillen opwerpen bij de toegang tot geestelijke gezondheidszorg voor vluchtelingen en migranten. Door middel van een groot aantal onderzoeks- en praktijkgerichte benaderingen wil dit project de negatieve impact van dergelijke barrières verminderen.

Deelnemers aan het symposium krijgen een ongeëvenaarde kans om inzichten en strategieën te vergaren, rechtstreeks van experts op het gebied van geestelijke gezondheid en culturele competentie. Deelname aan dit evenement zal niet alleen iemands kennis uitbreiden, maar zal ook een actieve bijdrage leveren aan de bevordering van culturele competentie en geestelijke gezondheidszorg in onze diverse samenleving.

Het volledige programma: Programmaboekje.pdf