Entertainment Media en Gezondheid

Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseert op donderdagmiddag 10 juni 2021 haar 11e symposium. Dit keer is het thema “Entertainment media en gezondheid” en staat het symposium onder leiding van Monique Alblas en Gert-Jan de Bruijn.

Dit symposium zal online plaatsvinden via Zoom.

Voor deelname aan dit symposium is het nodig dat u de nieuwste versie van Zoom hebt geïnstalleerd. Zie: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362233-Upgrade-update-to-the-latest-version

We zijn verheugd alvast een aantal sprekers uit Nederland en Vlaanderen te kunnen aankondigen, die hun recente bevindingen aan ons zullen presenteren.

De keynote lezing op dit symposium zal worden gegeven door dr. Esther Rozendaal (Erasmus Universiteit Rotterdam). Zij zal met ons haar kennis delen over mediawijsheid, als strategie om ons te weren tegen de negatieve invloeden van mediagebruik op gezondheidsgedrag. Daarnaast zal dr. Mariek van den Abeele (Universiteit Gent) een lezing geven over digitaal welzijn en de balans tussen online en offline tijd, en dr. Charlotte de Backer (Universiteit Antwerpen) over haar onderzoek naar de impact van mediaberichten over voeding op ons gedrag en identiteit. Tiffany van Stormbroek (De Kijkwijzer) zal ons vertellen over hun classificatiesysteem van mogelijk schadelijke media-inhoud, zoals de vertoning van drugs- en alcoholgebruik, en de effecten van die classificaties. Erwin Fisser (Soa Aids Nederland) vertelt over de successen én de uitdagingen bij het inzetten van influencers in campagnes rondom seksuele gezondheid.  Ook zal dagvoorzitter van het symposium, Monique Alblas (Universiteit van Amsterdam) de belangrijkste bevindingen van haar proefschrift presenteren, getiteld ‘Consuming media, consuming food? Reactivity to palatable food cues in television content’.

Het volledige programma volgt binnenkort.

Deelname aan het symposium is gratis en de voertaal is Nederlands/Vlaams.

Je kunt je inschrijven voor dit symposium via deze link