Openingssymposium ACHC groot succes

Op dinsdag 10 mei vond het openingssymposium van het ACHC plaats. Veel belangstellenden vanuit de praktijk en wetenschap kwamen naar de UvA v oor een middag in het teken van effectieve communicatie voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden.

Na een introductie door Corine Meppelink over de invloed van gezondheidsvaardigheden op de manier waarop informatie wordt verwerkt gaf Ruth Koops van ’t Jagt een kijkje in de ontwikkeling van haar fotostrip-interventie ‘Praten met je dokter’. De presentatie van Olga Damman belichtte het onderzoek naar risico-communicatie en de effecten van presentatieformats op risicoperceptie, waarna Jeanny Engels uitleg gaf over herkenning van beperkte gezondheidsvaardigheden in de huisartsenpraktijk. Monique Heijmans gaf inzichten gebaseerd op de literatuur en eigen onderzoek over hoe de zorg beter aan kan sluiten op mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden en Mirjam Fransen besprak de effecten van een communicatie interventie teer verbetering van pre-conceptiezorg.

Deze presentaties werden afgewisseld met korte Blitz-presentaties over lopend onderzoek op het gebied van effectieve communicatie. Het ACHC kijkt terug op een informatieve en interactieve bijeenkomst met veel input vanuit het publiek. Voor degenen die helaas niet aanwezig konden zijn – of de inhoud nog eens rustig willen bekijken vindt u de presentaties hier.

Download de presentaties: klik hier

Gepubliceerd op 19-04-2016