Symposium Wearable tech for Health: een groot succes!

Gepubliceerd op 6 juni 2023 – Op 10 mei 2023 heeft het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) een symposium gehouden over ‘Wearable Tech for Health’. De organisatie was in handen van Anne Vos en Eline Smit.

Tijdens het symposium werd gediscussieerd over vragen als ‘Wat zijn de laatste bevindingen rondom draagbare technologie voor gezondheidscommunicatie?’ en ‘Hoe kunnen we draagbare technologie inzetten om de motivatie voor het naleven van een gezonde levensstijl te verhogen?’ De eerste keynote-lezing tijdens het symposium werd gegeven door ACHC-lid Anne Vos, die recent haar promotieproject heeft afgerond rondom de ontwikkeling van een mobiele wandelcoach (binnen het Supreme Nudge project). De tweede keynote werd gegeven door Corinne Herrijgers (KU Leuven), werkzaam op een project rond de ontwikkeling van een smartphone just-in-time-adaptive interventie voor mensen die aan chemseks doen (de Budd app). Naast deze twee keynote lezingen waren er presentaties vanuit zowel de wetenschap als de praktijk van de gezondheidscommunicatie, en waren er ook een aantal Blitz-presentaties waarin recent werk of work-in-progress besproken werd.

Een overzicht van alle presentaties, inclusief slides, is te vinden op onze website. Een samenvatting van alle presentaties in de vorm van een Twitterdraadje is te vinden via ons eigen Twitteraccount. Mocht u het leuk vinden om op de hoogte te blijven van het ACHC-nieuws, aarzel dan niet ons Twitteraccount (@ACHC_UvA_) te volgen, of ons te volgen via Linkedin.