Succesvol ACHC symposium over Mobile Health

Vrijdag 21 april 2017 – Op dinsdag 18 april 2017 vond het derde ACHC symposium plaats in Amsterdam, onder leiding van dagvoorzitter Nadine Bol. Het symposium was bedoeld om door middel van presentaties en interactieve discussies zowel de praktijk als de wetenschap te informeren over de kansen en uitdagingen die apps hebben voor het bevorderen van gezondheid. Het symposium werd mogelijk gemaakt door RPA Personalised Communication en The Netherlands Flanders Communication Association.

In het symposium werd achtereenvolgens stilgestaan bij wie mobiele gezondheidsapps gebruiken (Nadine Bol), de effectiviteit van gezondheidsapps voor insomnia therapie (Robbert Jan Beun), de nauwkeurigheid van de Philips Health Watch (Paul Lemmens), een kritische reflectie op de (on)mogelijkheden van mobiele health technologie (Steven Vos), hoe computationele modellen bijdragen aan betere coaching in health apps (Michel Klein), en de juridische ontwikkelingen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging (Anton Ekker). Naast deze sprekers, hebben een groot aantal blitz-sprekers het publiek geïnformeerd over diverse recente onderzoeksbevindingen en startende en lopende onderzoeksprojecten op het gebied van mobile health. Als laatste lanceerde SOA Aids Nederland advies.chat, een online chatbox waarin mensen anoniem advies kunnen vragen aan chatbots over seksueel overdraagbare aandoeningen.

Het ACHC en het aanwezige publiek kijken terug op een zeer succesvol symposium, waarin de interesse vanuit het publiek zorgde voor veel interactie tussen sprekers en publiek. Voor degenen die nog een aantal van de presentaties willen terugkijken – deze zijn via deze link in te zien.img_0810 img_0813 img_0796 img_0800 img_0798 img_0808 img_0804apc_0249 img_0802