Succesvol 4e ACHC symposium ‘Tailoring for Health’

Gepubliceerd op 01 december 2017 – Afgelopen vrijdag vond alweer het vierde ACHC symposium plaats in Amsterdam, getiteld ‘Tailoring for Health. Van theoretisch idee tot praktische interventie’. Het symposium stond dit keer onder leiding van dagvoorzitter Eline Smit.

Gedurende de middag hebben sprekers vanuit de wetenschap en de praktijk verteld over over de geschiedenis van advies-op-maat (Hans Brug), nieuwe tailoring strategieën (Eline Smit), (het gebrek aan) de public health impact van advies-op-maat programma’s (Hein de Vries), en de implementatie van dit soort programma’s door praktijkinstanties zoals het Voedingscentrum (Jovanka Vis). Tevens is de techniek achter deze programma’s belicht (Mark Lardinois). De dag werd afgesloten met een keynote lezing van Mia Lustria, professor aan Florida State University. Naast deze ‘grote’ sprekers, waren er ook zeven sprekers die middels een zogenaamde ‘Blitz presentatie’ het publiek hebben geïnformeerd over hun recente onderzoeksbevindingen, als ook over startende en lopende onderzoeksprojecten op het gebied van tailoring for health.

Het symposium werd mogelijk gemaakt door The Netherlands Flanders Communication Association (NeFCA), de RPA Personalised Communication en de persoonlijke VENI-subsidie die door NWO-MaGW is toegekend aan Eline Smit.

Het ACHC en het aanwezige publiek kijken wederom terug op een zeer succesvol symposium, waarin de interesse vanuit het publiek zorgde voor veel interactie tussen sprekers en publiek. Voor degenen die nog een aantal van de presentaties willen terugkijken – deze zijn via deze link in te zien.