Speciale uitgave over digitale gezondheid en computer-tailoring

Gepubliceerd op 3 maart 2022 – Vorige maand verscheen een speciale uitgave over digitale gezondheid en computer-tailoring in de European Health Psychologist, het officiële bulletin van de European Health Psychology Society (EHPS). Deze speciale uitgave is als gast geredigeerd door onze ACHC vice-voorzitter en secretaris Eline Smit, Laura König (Universiteit van Bayreuth, Duitsland) en Katie Newby (Universiteit van Hertfordshire, VK), en is het resultaat van hun samenwerking in de EHPS special interest groep over digitale gezondheid en computer-tailoring.

Deze special interest groep is in de zomer van 2019 gelanceerd om de krachten te bundelen om het vakgebied rondom digitale gezondheid vooruit te helpen, met als missie ‘het bevorderen van digitale gezondheid en computer-tailoring onderzoek en het bieden van een ​​forum voor EHPS-leden om nieuw bewijs, onderliggende mechanismen en specifieke componenten van digitale gezondheidsinterventies te bespreken die kunnen leiden tot verbeterde gedragsresultaten‘. De gastredactie van deze speciale uitgave is een van de stappen die de wetenschappers die betrokken zijn bij deze special interest groep hebben genomen om een ​​dergelijk forum te bieden.

In deze speciale uitgave passeren kansen en uitdagingen de revue om het vakgebied rondom digitale gezondheid en computer-tailoring vooruit te helpen. Er zijn verschillende interessante artikelen opgenomen, die gaan over de ontwikkeling van effectieve en op maat gemaakte digitale gedragsveranderingsinterventies, nieuwe mogelijkheden om de belasting van deelnemers te verminderen en de betrokkenheid te vergroten bij het meten van psychologische constructies in computer-op maat gemaakte interventies, het gebruik van ecological momentary assessment om variaties in dagelijkse ervaringen en gedrag tijdens de COVID-19-pandemie te meten, en een synthese van kaders en toekomstig onderzoek als het gaat om mobiele just-in-time adaptieve interventies voor fysieke activiteit.

De volledige speciale uitgave – inclusief een editorial geschreven door Eline, Laura en Katie – vindt u hier (open access).

Als u meer wilt weten over de EHPS-special interest group on digital health and computer-tailoring, volg ze dan op Twitter: @EHPSDigiHealth.