Social Media Winter School

Gepubliceerd op 21 december 2023 – Dit jaar wordt de EHPS Winter School “Health Psychology in the Age of Social Media” georganiseerd in samenwerking met het Amsterdam Centre for Health Communication. Dit tweedaagse evenement wordt gefaciliteerd door ACHC-lid Eline Smit en Thomas Gültzow (Open Universiteit Nederland), respectievelijk de voormalige en huidige voorzitter van de EHPS Special Interest Group on Digital Health and Computer-Tailoring.

Tijdens de winter school zullen de deelnemers zich verdiepen in gezondheidspsychologisch onderzoek op sociale media. In het bijzonder zal de nadruk liggen op diverse methodologieën, variërend van inhoudsanalyse en data donatie tot het meten van antecedenten en effecten van het gebruik van sociale media door middel van neuroimaging en zelfrapportagemethodologieën.

De winter school is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheidspsychologisch onderzoek op sociale media, inclusief mensen die net hun tenen in het water steken (bijvoorbeeld promovendi) en mensen met substantiële ervaring (van bijvoorbeeld postdocs tot professoren). Tijdens het evenement is er volop gelegenheid om nieuwe werkgroepen te vormen om ideeën te bespreken, naast interactieve workshops om feedback te geven en te ontvangen op lopend onderzoek. Er zal een mix zijn tussen didactische inhoud (waaronder enkele gastgesprekken van afgevaardigden), discussie, samenwerken en netwerken.

Het evenement vindt plaats op 28 & 29 februari 2024 in Amsterdam. Als je geïnteresseerd bent om hierbij aanwezig te zijn, vul dan het aanmeldingsformulier in. Aanvragen moeten uiterlijk woensdag 24 januari 2024 (23:59 uur GMT) zijn ingediend. Deelname aan de workshop kost €200.