Nadine Bol en Hao Nguyen winnen Top Student Paper Award

Nadine Bol en Hao Nguyen hebben tijdens de ‘Kentucky Conference on Health Communication 2016’ de Philip C. Palm Green Top Student Paper Award gewonnen. De artikelen van Nadine en Hao kregen precies dezelfde score van de 9-koppige jury. De jury besloot daarom beide jonge onderzoekers met de award te belonen. Gefeliciteerd, Nadine en Hao!

image1Nadine’s onderzoek ging over welke leeftijdsgerelateerde factoren van invloed zijn op het onthouden van gezondheidsinformatie door oudere patiënten met kanker (N = 197). De resultaten van dit onderzoek lieten zien dat het onthouden van informatie niet zo zeer bepaald wordt door de kalenderleeftijd van de oudere patiënt, maar juist door het kunnen (bijv. kwetsbaarheid) en willen (bijv. tevredenheid) onthouden van informatie.

Hao onderzocht in haar studie wat het effect is van ‘mode tailoring’ op de aandacht en het onthouden van online gezondheidsinformatie onder jongeren en ouderen. De resultaten van deze studie (N = 544) lieten zien dat wanneer de manier van informatie presenteren werd aangepast aan de voorkeur van het individu, gezondheidsinformatie vooral door ouderen beter werd verwerkt en vervolgens beter werd onthouden.

 

Gepubliceerd op: 20-04-2016