Keynote Heather Patrick: “A walk on the wild side: Tales of translating behavioral science into health tech”

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 – Dr. Heather Patrick geeft deze keynote lezing op 17 november 2020 als onderdeel van het online symposium “Digital health: weerstand of motivatie” georganiseerd door ons Amsterdam Centre for Health Communication / ACHC. Wij nodigen iedereen die geïnteresseerd is van harte uit om deze online lezing gratis bij te wonen.

Dr Heather Patrick (Gezondheidspsycholoog. Gecertificeerd Health en Wellness Coach. Motivatie goeroe. Digitale gezondheidsexpert)

 

Dinsdag 17 november, 16.30-17.30 uur

Dr. Patrick is een gezondheidspsycholoog die werkt op het snijvlak van digitale technologie en verandering van gezondheidsgedrag. Gedurende haar bijna 20-jarige carrière heeft ze gewerkt als academisch onderzoeker, binnen de federale overheid van de VS en in de privésector. Haar primaire expertise ligt in het toepassen van principes van motivatiewetenschap (bijv. Self-Determination Theory) om gezonde voeding, lichaamsbeweging, gewichtsbeheersing, stressbeheersing en stoppen met roken te bevorderen. Als gedragswetenschapper in de privésector werkt ze samen met multifunctionele teams om digitale oplossingen te ontwikkelen om verandering in gezondheidsgedrag te bevorderen en de integratie van door mensen geleverde zorg en technologie te ondersteunen. Buiten het werk is Heather de trotse partner van Stephen – een lid van het Kennedy Center Opera House Orchestra in Washington, DC – en stiefmoeder van Nolan (14) en Violet (10). Ze is ook een fervent hardloper en thuiskok.

 

Abstract

A walk on the wild side: Tales of translating behavioral science into health tech

Gezondheidstechnologieën, waaronder digitale sensoren, draagbare apparaten en mobiele applicaties, bieden een enorm potentieel om de kloof te overbruggen tussen aanbevelingen van zorgaanbieders en het vermogen van mensen om die aanbevelingen in hun dagelijks leven te implementeren. Veel van deze oplossingen zijn echter ontwikkeld door (1) technologen met beperkte of geen input van relevante experts in de gedrags- en sociale wetenschappen of (2) gedrags- en sociale wetenschappers met beperkte of geen input van relevante experts in human-centered ontwerpen, gebruikerservaring of software engineering. Als gevolg hiervan hebben veel aanbiedingen op het gebied van gezondheidstechnologie een beperkte impact gehad op de gezondheid van de bevolking en op de verandering van gezondheidsgedrag – vooral als het gaat om de aanhoudende gedragsverandering die nodig is om de gezondheid te behouden en om chronische aandoeningen te voorkomen en te beheersen. Om het potentieel van gezondheidstechnologie waar te maken, moeten experts uit de gedrags- en sociale wetenschappen, gezondheidstechnologie en klinische zorg samenwerken. Dit vereist dat technologieprofessionals een geavanceerder begrip ontwikkelen van menselijke motivatie en gedragsverandering en dat gedragswetenschappers communicatie vaardigheden ontwikkelen om robuuste principes van menselijke motivatie en gedragsverandering te kunnen implementeren in technologische oplossingen. Deze keynote lezing zal zich richten op (1) hoe het snijvlak van gezondheid en technologie de afgelopen jaren is geëvolueerd, (2) wat gedragswetenschappers moeten weten wanneer ze samenwerken met partners in de technische industrie, en (3) wat experts in de technische industrie moeten weten wanneer ze samenwerken met gedragswetenschappers.

Als u van plan bent het hele ACHC-symposium of alleen de keynote lezing bij te wonen, dient u zich hier (gratis) aan te melden voor het symposium: https://docs.google.com/form/d/e/1FAIpQLSfIyqCytp5uZhHDDaETcNLsuBUHPOleI0PFvhtDLJ6HvvBtXA/viewform

Meer informatie over het symposium vindt u hier: www.healthcommunication.nl

Het symposium inclusief deze lezing in de RPA Communication Lecture Series wordt gefinancierd door:

  • De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) via de VENI-subsidie ​​toegekend aan Eline Smit (451-15-028)
  • De Research Priority Area Communication – DigiComLab (http://www.digicomlab.eu)
  • De Netherlands – Flanders Communication Association (NeFCA) (http://www.nefca.eu)