Interessante podcast over Youth Digitality

Gepubliceerd op 30 november 2023 – Dit jaar lanceerde de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam een nieuw onderzoekszwaartepunt (RPA) over Youth Digitality. ACHC-lid Eline Smit is lid van het bestuur van deze RPA. Onlangs heeft ze samen met twee andere leden een podcastaflevering over dit onderwerp opgenomen.

De RPA Youth Digitality heeft tot doel te onderzoeken hoe jongeren zich ontwikkelen in een digitale wereld, hoe ze navigeren tussen de offline en online wereld en digitale platforms, en hoe ze zich verhouden tot de samenleving en anderen in een digitale context. De belangrijkste thema’s in deze RPA draaien rond: 1) digitale ontwikkeling en het blootleggen van patronen, mechanismen en effecten van technologie en digitale mediagebruik, 2) digitale media op scholen en het verbeteren van het leren zonder de digitale kloof te vergroten, en 3) digitale media en welzijn, en het benutten van de kracht van digitale media voor jongeren.

Onlangs was ACHC-lid Eline Smit te horen in een podcastaflevering waarin de RPA en het onderwerp jeugd en digitale media nader werden besproken. Meer specifiek vertellen Eline en haar collega’s in deze aflevering over de invloed van technologie en digitale media op jongeren. Ze bespreken vragen als “Hoe worden jongeren beïnvloed en gevormd door de digitale wereld waarin ze zich bevinden? ”, “Hoe navigeren jongeren tussen de offline en online wereld? ”, en “Hoe maken we jongeren weerbaarder? ”.

Bij interesse kun je de podcast beluisteren via deze link.

Meer over de RPA leest u hier.