dr. Nida Gizem Yilmaz (bestuur)

  • Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
    Programmagroep: Persuasive Communication
  • Nieuwe Achtergracht 166
    1018 WV Amsterdam
  • N.G.Yilmaz@uva.nl

Naam: Dr. Nida Gizem Yilmaz
PhD: 2020, Universiteit van Amsterdam
Promotor: Prof. Julia van Weert en Prof. Danielle Timmermans
Co-promotor(s): Dr. Olga Damman en Dr. Barbara Schouten
MSc: 2017, Vrije Universiteit
Specialiteiten: eHealth, arts-patiëntcommunicatie, interculturele communicatie, ouderen, informatieverwerking

Onderzoek: Mijn promotieonderzoek richtte zich op het verbeteren van online keuzehulpen voor oudere kankerpatiënten en het ondersteunen van de arts-patiëntcommunicatie onder oudere kankerpatiënten met een migratieachtergrond door middel van eHealth. Na het behalen van mijn PhD in 2020, bleef ik werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam als postdoctoraal onderzoeker en docent. Inmiddels zet ik mijn onderzoekslijn voort als Universitair Docent Mental Health, waarbij ik mij focus op de verbetering van (online) gezondheidscommunicatie voor mensen met mental health klachten. Daarnaast geef ol onderwijs in verschillende bachelor en master vakken en begeleid ik scriptiestudenten (in de Master).

Projecten: Hieronder staat een lijst van de onderzoeksprojecten waar ik bij betrokken ben (geweest) als onderzoeker en/of begeleider: