dr. Hanneke Hendriks

  • Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
    Programmagroep: Persuasive CommunicationHanneke Hendriks
  • Nieuwe Achtergracht  166
    1018 WV  Amsterdam
  • H.Hendriks@uva.nl

Naam: Hanneke Hendriks
PhD: 2014, University of Amsterdam
Proefschrift: Let’s talk about alcohol: The role of interpersonal communication and health campaigns
MSc: 2009, Radboud University Nijmegen
Interesses: Interpersoonlijke communicatie; Gezondheidscommunicatie; Gezondheidscampagnes; Gesprekken; Online communicatie; Sociale Netwerk Sites; Alcohol consumptie en binge drinken; Emoties; Sociale Beïnvloeding
Onderzoek: Ik schreef mijn proefschrift getiteld “Let’s talk about alcohol: The role of interpersonal communication and health campaigns” bij de afdeling Communicatiewetenschap (ASCoR) van de Universiteit van Amsterdam. Hierna heb ik ongeveer 3 jaar gewerkt als Universitair Docent aan de afdeling Sociale en Organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden. Sinds september 2016 ben ik teruggekomen bij ASCoR als Universitair Docent Persuasive Communicatie. Mijn onderzoek richt zich op de voorspellers, processen, en effecten van interpersoonlijke communicatie over gezondheidsonderwerpen. Ik heb recentelijk een Veni-subsidie verworven om mijn werk en expertise te verbreden op het gebied van online communicatie over alcohol.

Link: klik hier