Consortium met ACHC krijgt ZonMw beurs Sport & Bewegen

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 – ZonMW heeft deze week acht onderzoeksprojecten Sport & Bewegen gehonoreerd ter waarde van ruim 5 miljoen euro. In een van de gehonoreerde projecten – Active4Life – zal ACHC onderzoeker Gert-Jan de Bruijn deelnemen. In het Active4Life project zal door middel van Big Data analyses gezocht worden naar effectieve interventie-elementen om mensen langer te laten bewegen.

In het onderzoeksproject Active4Life wordt informatie uit vijf effectieve beweeginterventies samengevoegd om via machine-learning te achterhalen welke specifieke elementen in deze interventies het beste bijdragen aan het stimuleren van beweeggedrag. Op basis van deze kennis zal een nieuwe beweeginterventie worden ontwikkeld en getest.

In deze nieuwe interventies worden ook een drietal nieuwe elementen toegevoegd, die zeer waarschijnlijk het effect van de nieuwe interventie versterken. Gert-Jan zal een van deze elementen voor zijn rekening nemen, namelijk het ontwikkelen en testen van een chatbot. Dit is een virtuele coach die mensen gedurende de dag probeert zo effectief mogelijk te stimuleren om meer te gaan bewegen. De chatbot zal door middel van machine-learning gaan leren wat de best mogelijke manier is om een individu te stimuleren om meer te bewegen, zodat uiteindelijk zeer gepersonaliseerde informatie gegeven kan worden.

Het project wordt geleid door Professor Lilian Lechner van de Open Universiteit.

Meer informatie over de toekenningen staat hier.