Communicatietraining

De trainingsmodule bestaat uit drie onderdelen. Klik op “Weblecture” om het eerste onderdeel te bekijken. Klik op “Scoringsformulier” om meer over het tweede onderdeel te weten te komen. Klik op “Presentatie” om meer over het derde onderdeel te leren.

Weblecture

In deze weblecture worden de stappen van gedeelde besluitvorming uitgelegd. Hierin is ook aandacht voor hoe de OnVaCT in deze stappen verwerkt en besproken kan worden.

Individuele feedbacksessie

Voor de individuele feedbacksessie werd aan oncologen gevraagd om één gespreksopname van zichzelf terug te luisteren en/of kijken en zichzelf te scoren op de stappen van gedeelde besluitvorming. Het scoringsformulier is daarbij gebaseerd op de Observer OPTION. In de sessie zelf was vervolgens ook aandacht voor het bespreekbaar maken van patiëntwaarden en -voorkeuren, en het integreren van de OnVaCT in het gesprek.

Afsluitende groepstraining

In de afsluitende groepstraining werd er in een presentatie allereerst wat algemene terugkoppeling gegeven over de scores vanuit de individuele feedbacksessie, om zo ook van elkaars werkwijzen te kunnen leren. Verder was er tijdens deze training extra aandacht voor het bespreken en oefenen van gesprekstechnieken, en specifiek ook voor het bespreekbaar maken van de OnVaCT en de resultaten daaruit met de patiënt.