ACHC symposium over geestelijke gezondheid en diversiteit: een groot succes!

Gepubliceerd op 7 december 2023 – Amsterdam, 25 november 2023 – Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseerde op vrijdag 24 november haar herfstsymposium, ” Communicatie voor Geestelijke Gezondheid(szorg): Bevorderen van inclusie en diversiteit “, onder voorzitterschap van Barbara Schouten en Gian Hernandez. Het evenement was een belangrijk moment op het gebied van geestelijke gezondheid en culturele diversiteit, zowel binnen Nederland als wereldwijd.

Het symposium, dat werd gehouden op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam in zaal REC C10.20, werd bijgewoond door meer dan zestig deelnemers in persoon en nog eens veertig online. Trouw aan haar streven naar toegankelijkheid, bood het ACHC het evenement gratis aan.

Het symposium was volledig tweetalig en verwelkomde zowel Nederlands- als Engelstalige deelnemers. Hoogwaardige tolkdiensten zorgden ervoor dat taal geen barrière vormde voor toegang tot waardevolle kennis.

Een hoogtepunt was de presentatie van baanbrekende bevindingen van “Mental Health 4 All”, een door de EU Commissie gefinancierd project onder leiding van de Universiteit van Amsterdam, dat zich richt op barrières waar vluchtelingen en migranten mee te maken hebben. Het symposium was bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg en wetenschappers en had als doel om professionals in de geestelijke gezondheidszorg te voorzien van strategieën voor het leveren van effectieve zorg aan mensen met verschillende achtergronden.

Het ACHC is alle deelnemers, sprekers en sponsors dankbaar voor hun bijdrage aan het succes van dit belangrijke symposium, dat een grote stap voorwaarts betekent in het bevorderen van een meer inclusieve en diverse benadering van geestelijke gezondheidszorg.

Bekijk hier de PowerPoint presentaties.