AMIF-subsidie voor ACHC-onderzoekers om toegang tot GGZ voor migranten te verbeteren

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 – In samenwerking met negen Europese partners, hebben Barbara Schouten en Julia van Weert een subsidie ​​ontvangen van het Asiel, Migratie en Integratie Fonds (AMIF) om een evidence-based digitaal platform te ontwikkelen. Daarnaast zal worden geëvalueerd in hoeverre dit platform de toegang tot de geestelijke gezondheidszorg voor patiënten met een lage taalvaardigheid in hun Europese gastland kan verbeteren.

Het consortium zal onderzoeken hoe patiëntenvoorlichting in de vorm van narratieven en een e-Learning module voor zorgverleners, de toegang tot de geestelijke gezondheidszorg en patiëntuitkomsten beïnvloedt. De resultaten van het project hebben naar verwachting een significante impact op het verbeteren van de toegang tot, en de kwaliteit van, de geestelijke gezondheidszorg voor patiënten met een lage taalvaardigheid in de taal van hun zorgverlener.

De subsidie is ruim 1.300.000 euro en zal worden gebruikt om een postdoc aan te nemen. Tevens zal staf worden geworven bij de betrokken partneruniversiteiten.