ACHC-presentaties op ARPH 2024 conferentie

Gepubliceerd op 15 mei 2024 – Op 25 en 26 maart 2024 vond de 13e jaarlijkse conferentie van de Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH) plaats in Maastricht. Het hoofdonderwerp van de conferentie was Building bridges for health. ACHC-leden Kaiyang Qin en Adriana Solovei namen deel aan het evenement en droegen bij met presentaties.

Kaiyang Qin gaf de presentatie ‘Social Perceptions Going Online: Exploring the Impact of Social Media Food Content Exposure on Perceptions of Food Norm’, waarin hij zijn studie presenteerde over de impact van content op sociale media op de perceptie van sociale normen gerelateerd aan eetgedrag, met een focus op content over ongezond eten.  

De presentatie van Adriana Solovei was getiteld ‘The Relationships between News Consumption, Interpersonal Communication, and Trust in Government on Adherence to Behavioural Regulations’ en besprak een longitudinaal onderzoek naar de effecten van nieuwsconsumptie, interpersoonlijke communicatie en vertrouwen in de overheid op de naleving van gedragsregels tijdens volksgezondheidscrises

De abstracts van de presentaties zijn hier te vinden.

De volgende ARPH-conferentie zal plaatsvinden in het voorjaar van 2025 in Heerlen.