ACHC onderzoekers ontvangen ‘Promising Early Career Paper’ Award

Gepubliceerd op 22 juni 2021 – Hang-Yee Chan, Christin Scholz en hun co-auteurs ontvingen de prijs voor ‘Promising Early Career Paper’ in de Information System division van de International Communication Association (ICA) 2021. 

Het artikel “Share Versus Read: Delineating Share-Forward and Click-Through of News Information on Social Media” van Hang-Yee Chan en Christin Scholz, met Emily Falk als co-auteur, werd door de divisie geselecteerd als een promising young scholar paper.

In deze studie onderscheiden de auteurs informatieselectie en -overdracht in de context van sociale media met betrekking tot twee verschillende gedragingen: doorklikken (d.w.z. volledige inhoud lezen door op de sociale-mediapost te klikken) en doorsturen (d.w.z. het bericht delen ongeacht of de inhoud wel of niet gelezen is).

Door verschillende methodes te combineren, zoals neurobeeldvorming van de hersenen en webanalyse, laat deze studie de psychologische processen achter doorklikken en doorsturen op sociale media zien. Verder onderstreept het artikel het belang van emotie in onze behoefte om informatie met anderen te delen – zelfs als volledige kennis van wat er wordt gedeeld ontbreekt.