Aankondiging symposium & netwerkbijeenkomst “Gezondheidsvaardigheden en Misinformatie”

Gepubliceerd op 29 september 2021 – Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseert samen met de Alliantie Gezondheidsvaardigheden en NeFCA (Division Health Communication) op donderdag 11 november 2021 in de middag een online symposium en netwerkbijeenkomst.

Dit keer is het thema Gezondheidsvaardigheden en Misinformatie. De toegang tot de bijeenkomst is gratis. Gezondheidsvaardigheden gaat over het kunnen vinden, begrijpen en toepassen van informatie over zorg en preventie. En over het op waarde kunnen schatten van deze informatie. Is het juiste informatie of misinformatie? Misinformatie is informatie die onbedoeld onjuist is.

Een voorbeeld: je hebt last van je oor. Je gaat op zoek naar informatie over wat je moet doen. Je kunt op het internet verouderde informatie tegenkomen. Misschien vind je op een forum of in je vriendenkring subjectieve informatie of informatie die niet van toepassing is op jouw situatie. Allemaal vormen van misinformatie.

Binnenkort publiceren we het gehele programma op onze website. We verbinden tijdens deze bijeenkomst wetenschap en praktijk. De bijeenkomst vindt plaats in de middag en je kunt het symposium online bijwonen. Aangezien we ook een praktijkpubliek willen uitnodigen is de voertaal Nederlands/Vlaams.

Aanmelden is alvast mogelijk via deze link.

We stellen het op prijs als je deze save the date ook binnen je organisatie of netwerk wilt verspreiden. Dit kun je doen door de afbeelding in de bijlage en/of deze link te gebruiken:

Tot slot kun je je aanmelden voor het event op LinkedIn.

Alvast bedankt en graag tot ziens op 11 november.

Namens het ACHC board,

Dr. Christin Scholz & Prof. Dr. Julia van Weert