Aankondiging symposium ACHC ‘Interculturele communicatie in de gezondheidszorg’

Gepubliceerd op 11 oktober 2018 – Op vrijdag 07 december 2018 organiseert het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) een symposium getiteld “Interculturele communicatie in de gezondheidszorg: valkuilen en innovatieve oplossingen”. De dagvoorzitter van het symposium is Dr. Barbara Schouten en het symposium duurt van 12:30 tot 18:00 uur. De toegang is gratis, maar het aantal plekken is beperkt.

In dit zesde ACHC symposium zullen een mix van sprekers uit de praktijk en wetenschap stilstaan bij de uitdagingen, valkuilen, en oplossingen op het gebied van interculturele communicatie. Vragen en mogelijke oplossingen die worden opgeworpen in het symposium gaan onder andere over het verminderen van taalbarrieres tussen patient en zorgprofessional en hoe innovatieve oplossingen kunnen bijdragen aan gezondheidszorg voor patienten met een andere culturele en/of etnische afkomst dan hun zorgverleners.

Het symposium heeft negen diverse sprekers uit Nederland en Belgie, en zal worden aangevangen door een keynote van Professor Maria van den Muijsenbergh. De voertaal van het symposium is Nederlands en het symposium wordt financieel mogelijk gemaakt door NeFCA en Digicomlab

Aanmelding voor het symposium kan via dit formulier.

Update: het symposium is vol. Geinteresseerden worden op een wachtlijst gezet.

Het programma kan hier worden bekeken en gedownload.