Aankondiging ACHC symposium 23 april 2019 Gezondheid in Beeld: De rol van visuele communicatie

Gepubliceerd op 22 februari 2019 – Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseert op dinsdag 23 april a.s. een symposium, getiteld “Gezondheid in Beeld: De rol van visuele communicatie”. De toegang is gratis en het doel van dit symposium is om kennis te delen over dit onderwerp tussen praktijk en wetenschap. 

Gezondheidswebsites, apps, en brochures bevatten steeds vaker visuele elementen, zoals illustraties, animaties en video’s. Deze visuele elementen worden bijvoorbeeld ingezet als onderdeel van gezondheidsvoorlichting, patiëntenportalen en risicocommunicatie. Maar hoe worden deze visuele elementen ontwikkeld, in hoeverre zijn ze effectief en voor welke doelgroep? En welke rol spelen nieuwe onderzoeksmethoden, zoals eye-tracking in het vergroten van onze kennis over visuele gezondheidscommunicatie?

De keynote lezing zal worden gegeven door dr. Andy King (Iowa State University), expert op het gebied van visuele gezondheidscommunicatie en visuele onderzoeksmethoden. Daarnaast hebben we op dit moment al vier aansprekende sprekers uit wetenschap en praktijk bereid gevonden een lezing te geven: Prof. Liset van Dijk (NIVEL), Marjolijn van Leeuwen (Pharos), Olchert Vels (Behandeling Begrepen), en Hao Nguyen (Universiteit van Amsterdam).

Het programma is hier te downloaden als PDF.

Aanmelding

Het symposium is op 23 april a.s. van 12.00 tot 18.00 uur en vindt plaats op de Universiteit van Amsterdam. De toegang is gratis. Aanmelden voor het symposium kan via deze link via deze link. De voertaal van het symposium is Nederlands.