A3awen di (lmachakil) nefsiya  – Emotionele ondersteuning

Thzemmad atesaqsid iseqsithen’a iwodhbib nigh i fermera bach atesnedh ktar kh’lkhadamat izemman adhi3awnen dhi nafsiya ‘nech nigh ’nem. Thzemmad rekhou atikhdhadh iseqsithen ithekhsedh:

You can ask these questions to your doctor or your nurse to learn more about services that can support you emotionally. Please choose the questions that you would like to ask.

1De patiënt wil graag weten of hij/zij met iemand vertrouwelijk over mentale en emotionele problemen kan praten. U kunt informatie geven over een psycholoog, praktijkondersteuner GGZ of een geestelijk verzorger. Het kan helpen te benadrukken dat deze gesprekken vertrouwelijk zijn.
Zemmagh adsiwregh ak chanidjen khaass, days tiqa, kh lmachakil nafsiya ino?
Kan ik met iemand die ik kan vertrouwen privé spreken over mijn mentale en emotionele problemen?
2De patiënt zou graag willen weten of er groepen, organisaties, of diensten zijn die hem/haar en zijn/haar gezin kunnen ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan patiënten groepen, hulp voor naasten, psycho-educatie, e.d.
Dini chen ldjam3iyat nigh lkhadamat iday ghay3awnen nech ‘d familia ino?
Zijn er ondersteuningsgroepen of –diensten die mij en mijn gezin kunnen ondersteunen?
3De patiënt wil graag weten of er iemand uit zijn/haar cultuur of die zijn/haar moedertaal spreekt is waarmee hij/zij kan praten.
Zemmagh adsiwregh kh lmachakil ino ak chen’idjen ghas awar nigh thaqafa mechnaw nech?
Kan ik met iemand in mijn moedertaal of uit mijn eigen cultuur over mijn problemen praten?
4De patiënt wil graag weten hoe hij/zij moet omgaan met veranderingen in zijn/haar lichaam als gevolg van de ziekte of de behandeling. Deze veranderingen kunnen bijvoorbeeld zijn vermoeidheid, haarverlies, moeite met slikken, verwijdering van een borst, et cetera, afhankelijk van de situatie van de patiënt.
Mich ghagegh adet3amlegh ak min itbeddaren, nigh ghaybedren, di ldjism ino, zi rehracha nigh zi l3iladja?
Hoe kan ik omgaan met veranderingen die plaatsvinden/zullen plaatsvinden in mijn lichaam door de ziekte of de behandeling?

 

<Ga terug naar de algemene QPL lijst, of bekijk uw geselecteerde vragen.