Tedavi Süreci – Behandeling

Hier kunnen patiënten vragen kiezen die ze willen stellen. Voor de zorgverlener zijn tips te zien bij het gloeilamp icoon rechtsboven. Door de muis boven dit icoon te laten zweven, komt de tip tevoorschijn.

Tedavi süreciniz hakkında bilgi almak için doktorunuza veya hemşirenize bu soruları sorabilirsiniz. Lütfen sormak istediğiniz soruları seçiniz.

You can ask these questions to your doctor or your nurse to learn more about your treatment. Please choose the questions that you would like to ask.

 

1De patiënt wil graag weten of er naast de voorgestelde behandeling andere behandelingsopties zijn, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen.
Önerdiğiniz tedavi haricinde başka bir seçenek var mı?
Zijn er andere behandelingsopties naast de behandeling die u voorstelt?
2De patiënt wil graag weten wat de positieve kanten/voordelen zijn van het kiezen van de voorgestelde behandeling. U kunt ook benadrukken wat de patiënt in het algemeen kan verwachten van deze behandeling: is het een behandeling om de ziekte te genezen of om leven te verlengen, et cetera.
Bu tedavinin bana ne gibi faydaları olur?
Hoe kan deze behandeling mij helpen?
3De patiënt wil graag weten wat de negatieve kanten/nadelen zijn van het kiezen van de voorgestelde behandeling.Wat zijn de bijwerkingen? Hoe worden bijwerkingen gevolgd om te zien of de patiënt de behandeling aankan? U kunt ook benadrukken wat de patiënt in het algemeen kan verwachten van deze behandeling: is het een behandeling om de ziekte te genezen of om leven te verlengen, et cetera.
Bu tedavinin bana ne gibi zararları olur?
Hoe kan deze behandeling mij schaden?
4De patiënt zou graag willen weten of hij/zij een behandeling kan weigeren en wat de gevolgen hiervan zouden zijn.
Bu tedaviyi kabul etmezsem sağlık durumum nasıl etkilenir?
Wat voor invloed heeft het op mijn gezondheid als ik deze behandeling niet accepteer?
5De patiënt wil graag weten of hij/zij wat tijd kan nemen om na te denken over de volgende stappen. Soms willen patiënten op vakantie gaan voor ze een behandeling starten; het kan een goed idee zijn te checken hoe lang ze van plan zijn weg te gaan.
Ne yapacağıma karar vermek için biraz zaman verebilir misiniz?
Kunt u mij wat tijd geven om te beslissen wat ik moet doen?

 

< geri Ga terug naar de algemene QPL lijst, of bekijk uw geselecteerde vragen.